Mladić pao sa stepenice traktora i poginuo, slučaj NIJE PRIJAVLJEN


Mladić Ljubiša Brkić (19) iz Oštre Luke poginuo je u veoma neobičnoj nesreći koja se u u četvrtak uveče dogodila na području ove opštine.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da se nesreća dogodila na lokalnom putu Most-Škola u mestu Usorci u četvrtak oko 20.30.

– U ovoj nesreći je učestvao Z. A. (21) iz Oštre Luke koji je upravljao traktorom „IMT 560“ sa prikolicom i Lj. B.  koji je bio na traktoru. Prilikom pada sa traktora Lj. B. je zadobio povrede nakon čega je prevezen u Dom zdravlja Oštra Luka, zatim u Opštu bolnicu u Prijedoru – rekla je portparol PU Prijedor Vesna Pačariz.

Ona je dodala je povređeni mladić zatim prevezen u Univerzitetski klnički centar u Banjaluci, gde je oko 22.45  preminuo od zadobijenih povreda.

– Po ovlaštenju dežurnog tužilaca obavljen je uviđaj. Osim toga, tužilac je naredio i da se obavi obdukcija nastradalog mladića u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – rekla je Pačarizova.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je traktorom upravljao Zoran Antonić, a da je na stepenici od vozila stajao Brkić. Zanimljivo je da policiji ova nesreća uopšte nije prijavljena i da se policija u istragu uključila tek nakon što se po Oštroj Luci krenulo pričati o tome da je poginuo ovaj mladić.

– Nakon ovih priča policija se uključila u istragu i odmah uputila prema tom selu. Tokom ispitavanja meštana saznali su šta se dešavalo u četvrtak uveče – rekao je sagovornik Srpskainfo.

“Izgubio ravnotežu i pao sa traktora”

Prema njegovim rečima, dok su se vozili traktorom najverovatnije da je Ljubiša izgubio ravnotežu i pao sa traktora na put.

– Za sada ne možemo sa sigurnošću tvrditi da li je traktor prešao preko tela Brkića, ali sve izgleda da se tako desilo. Najverovatnije kada je pao sa traktora, da Antonić nije uspio ukočiti, nego ga je pregazio točkom. Zatim je tuda naišla treća osoba koja je povređenog Antonića odvezla u bolnicu – ističe izvor iz istrage.

On dodaje da je čudno da niko iz bolnica nije obavestio policiju da im je dovezena osoba sa ovako teškim povredama.

– Mladić koji je vozio traktor je u petak bio u velikom šoku i nije mogao pričati. Veoma je potresen posle ove nesreće. Očekujemo da kada njega ispitamo da ćemo imati više informacija kako se desila ova nesreća – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Blic.rsChoose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals