KRITIČNO STANJE U GOMJENICI Mještani tvrde da je ovo naselje ŽRTVOVANO kako bi se spasao centar Prijedora (FOTO)


Mještani ulice Ive Andrića u Gomjenici javljaju da je voda stigla do kućnih pragova. Podigli su stvari i ističu da Sana stalno raste i prilazi njihovim domovima.

Oni koji žive u prizemlju smjestili su se kod komšija na spratovima kuća i očekuju najgore.

Mještani Gomjenice su ogorčeni jer ponovo doživljavaju isto što su i u maju 2014.Tvrde da je nasip u Gomjenici probijen.

– Mještani pričaju da je nasip u Gomjenici probijen kako bi se voda ovdje razlila i da ne ode u centar grada Prijedora. To se isto desilo i 2014. Godine. Ovaj dio Gomjenice nije decenijama plavio. Sada je voda za nekih 30-ak centimetara niža u odnosu na 2014. ali baš brzo raste Sana i bojimo se da će šteta biti ogromna. Još prije ppla sata voda je ušla u unutrašnjost par kuća – kažu nam mještani.

Dok su neki ostali u Gomjenici i pokušavaju da spasu stvari, stoku i imovinu koju su prije pet godina obnavljali zbog poplava, pojedini su otišli kod rodbine i prijatelja u naselja koja su dalje od Sane. Tvrde da je ovo naselje žrtvovano kako bi se spasao centar grada.Inače, kiša opet pada u Prijedoru, a mještani ne vjeruju da će tokom noći opadati vodostaj.

Strahuju i u Tukovima

Mještani Tukova su takođe zabrinuti, a kažu da se Sana sve više izlijeva u naselje i da plavi ulice i njive.

– Ako je u Gomjenici nasip probijen doći ce veća količina vode i do naših kuca. Podigli smo stvari, a najveća su nam briga stari ljudi koji sami žive u prizemnim kućama – poručuju mještani Tukova.

Dodaju da je Ljubijska ulica pod vodom te da policija stoji na pojedinim saobraćajnicama i vraća vozače.


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals