KORONA VIRUS U PRIJEDORU Još šest osoba POZITIVNO na opaku zarazu


Štab za vanredne situacije grada Prijedora saopštio je da je u posljednja 24 časa registrovano šest novih slučajeva iz Prijedora sa pozitivnim testom na virus korona.

– Trenutno je 38 osoba sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada se 50 osoba oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 12 lica je preminulo. U kućnoj izolaciji je 106 osoba, a zdravstveni nadzor je prestao za 1.961 osoba. U kovid bolnici u Prijedoru je 16 osoba iz Prijedora, 10 iz Kostajnice, dva iz Kozarske Dubice i jedna osoba iz Novog Grada – saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba.

Štab je obavezao pravna i fizička lica i preduzetnike na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju zabrane javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, ograničenja rada ugostiteljskih objekata, zabrane takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i uslova određenih za rad organa i subjekata koji vrše javna ovlaštenja.

– Posebno se obavezuju ustanove za predškolsko vaspitanje i domovi za zbrinjavanje starih lica da pri obavljanju svoje djelatnosti u potpunosti poštuju higijensko-epidemiološke i zdravstvene mjere – navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao kontrolne i nadzorne organe da vrše intenzivnu kontrolu subjekata kojima je odobreno obavljanje djelatnosti s ciljem obaveznog sprovođenja mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu, sa posebno pojačanim nadzorom u ustanovama za predškolsko vaspitanje i domovima za zbrinjavanje starih lica.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals