KOBNI SKOK U SANU Ceo dan za nadnicu balirao seno, uveče hteo da se rashladi u reci i NIJE ISPLIVAO


Ramo Huskić (20) iz Trnopolja kod Prijedora poginuo je juče sat posle ponoći nakon što je s konstrukcije metalnog tobogana, s visine od skoro 12 metara, skočio u reku Sanu.

Smrt je bila trenutna, a telo nesrećnog mladića iz vode su izvukli policija i drugari s kojima je bio u noćnom izlasku.

S tobogana na gradskom kupalištu, stotinak metara uzvodno od mosta, Huskić je skakao i ranije.

Prijatelji i porodica kažu da je bio dobar plivač. S društvom je preksinoć bio na splavu. Malo se i popilo i u jednom trenutku, kako saznaje Avaz, pala je odluka da se pre odlaska kući okupaju.

– S njim su bila još dva druga. Ramo i još jedan od te dvojice su se skinuli. Drug je prvi skočio i isplivao, a za njim i Ramo. Nije izronio i tad su nastale uzbuna i potraga za mladićem – ispričali su svedoci.

Vest da je Ramo ostao pod vodom brzo je prostrujala među njegovim drugarima. Amar Redžić govori da su njih sedam ili osam, koliko ih je u subotu bilo u društvu, odmah skočili u vodu.

– Reka je brza, nismo računali da je na dnu nego da ga je voda odvukla. Plivali smo prema mostu, oko mesta gde je skočio, tražili ga, ali ništa… Sigurno se nakon skoka zakačio za neko granje na dnu reke i tako ostao… Jedan od mlađih policajaca, svaka mu čast, samo je skinuo opasač, izuo cipele i skočio u reku – kaže vidno potreseni Amar, koji se pre kobnog skoka s Ramom dogovarao da se taksijem vrate kući.

Balirao seno

U kući žalosti u Trnopolju neutešna porodica ne veruje da Rame nema. Očajna majka Edina priča kako je njen sin u subotu ceo za nadnicu balirao seno. Predveče se okupao i rekao joj da ide u grad.

– Bio je dobar, vredan, miran, tih. Kaže mi: “Majko, idem u grad, ali mi se nešto ne ide.” Kao da je naslutio tragediju, ali ga đavo povukao. A onda me uzeo u naručje i nosao po kući i govorio da će on u gradu pojesti ćevape, a meni doneti burek. I ocu je rekao da mora platiti struju, da mene ne sekira. Na kraju je seo na bicikl i otišao. Ovo je Bogu za plakati – kroz teške suze govori majka Edina.

Da joj je sin poginuo, saznala je nedugo nakon tragedije i očajna je hodala od Doma zdravlja do bolnice, da vidi svoje mrtvo dete.

Žive teško

Huskići žive veoma teško. Otac Neđib od penzije od skoro 400 maraka hrani celu porodicu, sada troje dece, suprugu, snaju i unuče. Oni koji žele da pomognu ovim dobrim ljudima i bar malo im olakšaju ove teške trenutke, mogu da se jave na broj telefona Almina Huskića 066/132-496.

www.blic.rs


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals