KATASTROFA U “ŠUMAMA RS” Najveći gubitak u istoriji preduzeća, najavljena SJEČA DIREKTORA


Javno preduzeće “Šume RS” je u prvom polugodištu 2019. poslovalo sa gubitkom od čak 2,63 miliona maraka, navodi se u Informaciji o stanju u šumarstvu u RS, o kojoj upravo raspravlja Vlada RS.

Prema podacima iz informacije, ovo je najlošiji rezultat u posljednjih šest godina, a poznavaoci prilika ocjenjuju da “Šume RS” od osnivanja preduzeća ratne 1992. nisu zabilježile tako velike gubitke za tako kratko vrijeme.

– Uvijek se u “Šumama” muljalo, ali nikad ovako bezočno kao sada. Nije ni čudo što je preduzeće u minusu, kad se u šumom najbogatijim gazdinstvima prvoklasna oblovina prodaje kao treća klasa, a razlika završava u džepovima povlaštenih – kaže izvor Srpskainfo, blizak upravi “Šuma RS” u Sokocu.Od 26 šumskih gazdinstava, njih čak 18 je u minusu, a većina njih nije ispunila obaveze preuzete ugovorima.ročitajte još:

Zbog svega ovog, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i ministar Boris Pašalić će danas Vladi RS predložiti kadrovske promjene u cilju konsolidacije stanja.

Drugim riječima, slijedi sječa direktora. To ne znači nužno da se drma fotelja v.d. generalnog direktora Slavena Gojkovića, kadra socijalista, ali će se na ledu naći više direktora šumskih gazdinstava.

Izvor: Srpska info


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals