Kanalizacija u Tukovima decenijski problem Prijedora


Dok iz Gradske uprave Prijedor najvaljuju da će ove godine biti završena izgradnja kanalizacije u naselju Tukovi, odbornici u Skupštini grada upozoravaju da je garancija na do sada završene radove istekla i da postoji velika šteta na lokalnim putevima.

Izgradnja kanalizacije u Tukovima počela je prije decenije, a do sada je u nju uloženo oko devet miliona maraka.  Preduzeće “Prijedorputevi” radilo je prvu i drugu fazu kanalizacije, ali zastoj je nastao kada je trebalo primiti radove i nakon toga izabrati izvođača koji će priključiti domaćinstva na mrežu.

Iz Gradske uprave su najavili da će kanalizacija biti konačno završena ove godine. Tako su u Planu kapitalnih investicija naveli da će u kanalizaciju u Tukovima ove godine ukupno biti uloženo 3,5 miliona KM. Navedeno je i da će se za izgradnju kanalizacione mreže i kućnih priključaka uložiti 1.750.000 KM iz kreditnog zaduženja, dok će 1.225.000 KM biti donacija. Predviđeno je da dio radova plate i građani iz svoga džepa sa ukupno 525.000 KM.

Odbornik DF Mirsad Duratović smatra da grada Prijedor neće moći obezbijediti novac za završetak radova te da je njena najava “mazanje očiju građaniam”.On je tokom rasprave o Planu kapitalnih investicija, upozorio da postoje velike štete na putevima zbog izgradnje kanalizacije i da popravka nije uračunata u iznosu koji je planiran za nastavak radova.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

– Grad Prijedor će se sada suočiti sa ogromnim problemom plaćanja rekonstrukcije kanalizacione mreže i putne infrastrukture koja propada na trasi kanalizacione mreže – rekao je Duratović.

Naveo je da je na pojedinim dijelovima potpuno ulegao asfalt te da su se građani obraćali i Gradskoj upravi i preduzeću “Prijedorputevi”.

– A oni kažu istekla garancija popravljajte sami! Nema više popravke, nismo djelovali kada je trebalo sada ćemo tek imati problem mi kao Skupština, Gradska uprava i budžet grada. Ne veselim se, ne radujem se tome, nikakvoj šteti koju mi moramo plaćati zbog loše izvedenih radova, ali stvari tako stoje. Možda nam bude nauk za buduće odabire izvođača radova i nadzorne organe – zaključio je Duratović.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals