“IZUČAVAĆE GA I NAREDNA POKOLENJA” Prijedor se oprostio od doktora Lazića


Prijedor je jedan u nizu gradova koji se zvukovima pjesme “Marš na Drinu” oprostio večeras od čuvenog doktora Miodraga Lazića.

Dvije ekipe koje su krenule od spomenika za “Krst časni” su oko 50 minuta vozilima obilazile grad i puštale ovu pjesmu sa razglasa.

Predsjednik Udruženja djece poginulih boraca “Naslijeđe” za grad Prijedor Zlatko Ritan izjavio je da je ovakav opraštaj od velikana koji je zadužio naš narod, nešto najmanje što se može učiniti u njegovu čast. On je istakao da se u ovim teškim vremenima kada se vodi borba sa pandemijom korona virusa dešava da gubimo velike ljude koji su ostavili dubok trag u istoriji pri spasavnaju našeg naroda.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

-Tako je doktor Lazić u prethodnom ratu omogućio da mnogi životi budu spaseni i da imaju svoju budućnost, a evo i sadašnjost i najmanje što možemo je da odamo poštu ovakvom jednom čovjeku i vjerujem da će biti duboko uklesan u temelje Republike Srpske i da će ga izučavati i naredna pokolenja, jer humanost koju je taj čovjek pokazao u prethodnom ratu se ne može opisati riječima – izjavio je Ritan.

Srpskinfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals