Iz prijedorskog SNSD najavljuju smjenu DNS


Iz Gradskog odbora SNSD Prijedor najavili su da će naredne godine tražiti način da se rekonstruiše bolnica “Doktor Mladen Stojanović” i izgradi zgrada za potrebe vrtića u ovom gradu.

Predsjednik GO SNSD Prijedor, Saša Bursać na konferenciji za novinare izjavio je da je ova partija pokazala spremnost da preuzme neke od najvažnijih procesa u gradu Prijedoru te da želi da promijeni činjenicu da grad Prijedor procentualno ima najmanji budžet po glavi stanovnika.

– Želim da naglasim i najavim da ćemo iskoristiti svoje političke i svake druge veze i uticaj da se Prijedoru pomogne. Ono na čemu vlast nije radila je bolnica “Doktor Mladen Stojanović” ona je jedina ostala da nije rekonstruisana, sada smo kroz amandmane na budžet pokušali da pomognemo kroz sitne detalje za bolnicu, ali to je malo u odnosu na ono što planiramo da se pomogne u sljedećoj godini, kada planiramo da se ide sa velikim investicijama u bolnicu i da se ide sa potpunom rekonstrukcijom ako je moguće – izjavio je on.

Foto Bojana Majstorović/RAS Srbija

Dodao je da ova regija mora da dobije zdravstvenu zaštitu kao što je imaju i drugi dijelovi Republike Srpske.

– Važno je da ćemo ove godine pokušati i potrudićemo se da se napravi zgrada vrtića, da li još jedna ili u sklopu postojećih to ćemo vidjeti sa menadžmentom vrtića. Najbolje bi bilo da bude novi objekat. Tu ćemo aplicirati prema najavljenih 100 miliona evra od Vlade Srbije – izjavio je Bursać.

On je rekao da je veliki broj ulica u veoma lošem stanju.

– Žalosno je da se neke ulice rekonstruišu koje nisu frekventne. Svjedoci smo izgrađenog prostora između “Robota “i Stadiona, ono je danima valjano, u dva sloja je išao asfalt, istražite čiji su prostori ispod Stadiona, a sa drugu strane kada uzmete ulicu od Stadiona do Medicine rada, nemoguće je proći i ne upasti u lokvu, i takvih ulica ima koliko hoćete – izjavio je on.

Foto:Bojana Majstorović/RAS SrbijaNaveo je da GO SNSD ima jasan i decizan plan za rekonstrukciju svih ulica.

– Taj plan neće biti kredit za nama podobne birače, već će biti realan plan za grad Prijedor, što se tiče i ruralnog i urbanog dijela grada, i reagovaćemo itekako čim osvojimo mjesto gradonačelnika, ali neću otkrivati kako jer ne bi bilo prvi put da ukradu našu ideju – istakao je Bursać. Naveo je da Prijedor mora da ima sve ono što je potrebno jednom gradu.

– Biće ovo duga i teška godina u Prijedoru jer je izborna, biće duga i teška jer će se vlast promijeniti mada se neće promijeniti lako, ovi ljudi koji sada vode grad neće se tako lako dati, ali to znamo i na to smo spremni, ali sigurni da u ovom trenutku imamo sasvim dovoljno povjerenja biračkog tijela da preuzmemo grad Prijedor – zaključio je Bursać.

Poslanik SNSD u NS RS, Dražen Vrhovac podsjetio je da je Vlada RS bila odobrila milion i po maraka za rekonstrukciju 60 putnih pravac u Prijedoru, ali da gradonačelnik Prijedora Milenko Đkaović nije dao svoju saglasnost.

– Naši građani su oštećeni i taj novac je otišao bespovratno – rekao je Vrhovac. Dodao je da je prije osam godina Prijedor bio drugi grad po svim parametrima u RS.

– Nažalost po većini parametara mi smo došli do petog mjesta, svima nama je cilj da Prijedor vratimo na to mjesto i zato smo se i odlučili na promjenu vlasti i novu koaliciju – rekao je on. Naveo je da su on i drugi poslanik SNSD iz Prijedora Drgoslav Kabić pokrenuli inicijativu u NS RS da  Prijedor dobije Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo kao i Područno odjeljenje Civilne zaštite.

– Prijedor je područje koje je ugroženo poplavama i zato smatramo da moramo imati ovdje direktnu zaštitu u slučaju mogućih epidemija na osnovu poplava -rekao je on. Dodao je da su se u Prijedoru ponovile poplave ove godine, ali da je to propust lokalne vlasti koja dobila novac za zaštitu od poplava, ali nije zaštitila svoje građane.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals