“IZ ODGOVORNOSTI PREMA DODIKU” Zamjenik gradonačelnika Prijedora podnio ostavku


Aleksandar Miljuš (SNSD) je neposredno pred početak sjednice Skupštine grada Prijedora pisanim saopštenjem obavijestio javnost da podnosi ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Prijedora.

-Ostavku podnosim iz razloga političke odgovornosti prema partiji kojoj pripadam i odgovornosti prema predsjedniku partije gospodinu Miloradu Dodiku. Ujedno je ovo i politički i moralni čin uvažavanja građana Prijedora koji su mi dali povjerenje u prethodnim izborinim ciklusima i kao običnim i jednostavnim ljudima članovima i simpatizerima SNSD sa kojima mi je uvijek bilo najdraže dijeliti sva dešavanja na političkoj sceni u Prijedoru – naveo je on.

Miljuš je dodao da je javnost upoznata sa tim da je u proteklih nekoliko sedmica došlo do prekompozicije skupštinske većine u gradskom parlamentu i da njegova politička opcija više nije dio vlasti.

Razloge za ovo treba po meni tražiti unutar rukovodstva gradske organizacije SNSD Prijedor, koja je svojim nepromišljenom i traljavom politikom dovela do ovoga i pokidala sve konekcije sa dugogodišnjim koalicionim partnerima u protekle dvije godine-smatra Miljuš. On se zahvalio gradonačelniku Prijedora na odličnoj i profesionalnoj saradnji koja je po njegovom mišljenju pokazala kako treba da funkcionišu odnosi gradonačelnika i njegovog zamjenika u jednoj lokalnoj zajednici.

-Zahvalnost upućujem i svim kolegama i radnicima Gradske uprave grada Prijedora na gotovo istim segmentima dobre i profesionalne saradnje, kao i svim predstavnicima drugih političkih partija na što sam posebno ponosan, jer mislim da je to bila moja politička sposobnost da razgovaram, sarađujem i uz međusobno uvažavanje doprinosim stvaranju mirnijeg političkog ambijenta u gradu, a ne urušavanja pozicija i ambijenta gradske organizacije SNSD, kako to žele da prikažu u lokalnom rukovodstvu – naveo je Miljuš. On se zahvalio i medijima na korektnom praćenju njegovog rada u proteklom periodu.

-I na kraju čestitam unaprijed nekome ko će preuzeti ovu dužnost, uz napomenu da jedini fokus njegovog rada budu grad Prijedor i građani grada Prijedora – zaključio je Miljuš.

Podsjećamo, prethodno je 28. maja prijedorski SNSD razriješio Miljuša svih stranačkih funkcija, nakon što je ovu partiju napustio zamjenik predsjednika Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević i kao samostalni odbornik pridružio se novoj skupštinskoj većini koju predvodi DNS.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals