Halid Muslimović otkrio neverovatne detalje iz Ninove prošlosti


Halid Muslimović je bio jedan od učesnika na memorijalnom koncertu povodom desetogodišnjice smrti Nina Rešića i tim povodom otkrio zanimljive datalje iz života svog pokojnog kolege.

Halid Muslimović Nina pamti još iz vremena kada je tek počinjao da peva.

– Bili smo dobri, družili smo se. Malo smo i sarađivali. Bio mi je drag, imao je dobre pesme, a i moj je zemljak, iz Bosanske Dubice. Ja sam iz Prijedora – rekao je Muslimović za “Srbiju danas” i dodao:

– Mi smo se upoznali, otprilike 1989. ili 1990. godine, u mom studiju u Prijedoru, gde je snimao neke svoje pesme, u mojoj režiji. Ali, eto, dogodio se taj blentavi rat, i on je završio u Beogradu, a ja u Austriji. Jednog dana sam video u prodaji njegov album. Bilo mi je drago – prisetio se Muslimović i dodao:

– Ja volim kad vidim da ljudi uspevaju. Volim da svi oko mene budu uspešni.

Na pitanje o Ninovom karakteru, Muslimović ističe da je slika o Ninu kao skandal majstoru bila potpuno pogrešna, budući da je on bio povučen i da nije voleo konfrontacije.

– Voleo je svoju samoću, bežao je od raje i vodio svoj život – objašnjava Halid.

Nino je jedan od prvih nastupa imao baš na Halidovom koncertu.

– Na početku ga nisam shvatio ozbiljno. Prvi put, kada sam hteo da ga čujem, zamolio sam muzičare u jednoj kafani u Prijedoru: “Pustite ovog momka da otpeva koju pesmu”. Pevao je “Samo tako, samo tako” od Miloša Bojanića, i u jednom trenutku se popeo na sto, počeo da igra, da meša, a ja sam se pitao: “Šta je sad ovo?” Ali to je bio njegov temperament, njegova priroda. Eto, tako je bilo. Neki klinac, koji je odjednom počeo da skače – sa osmehom je ispričao popularni pevač.

 

Alo.rs/Srbija danas