Građanima Prijedora rok do kraja godine da zamijene oružne listove


Foto: Ilustracija | Građanima Prijedora rok do kraja godine da zamijene oružne listove

PRIJEDOR – Iz Policijske uprave (PU) Prijedor apeluju da građani, koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost, zamijene nevažeće oružne listove do 31. decembra.

U saopštenju iz PU Prijedor podsjeća se da je Zakonom o izmjenama Zakona o oružju i municiji, koji je stupio na snagu 24. aprila, predviđeno da je novi rok za zamjenu isteklih oružnih listova 31. decembar.

“Vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji na dan stupanja na snagu ovog zakona drže oružje na osnovu oružnog lista kome je istekao rok važenja, obavezni su da podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista uz ispunjenost opštih i posebnih uslova propisanih zakonom”, navodi se u saopštenju.

Građani koji u predviđenom roku podnesu zahtjev, odnosno zamijene nevažeće oružne listove, neće biti prekršajno sankcionisani.

“Nakon isteka roka, sva lica koja zadrže oružje u posjedu bez važećeg oružnog lista, biće sankcionisana kaznom od 300 KM do 500 KM, kao i oduzimanjem oružja”, dodaje se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Prijedor apeluju da građani koji su propustili prethodne zakonske rokove, u navedenom roku zamijene nevažeće oružne listove i tako izbjegnu kazne zbog počinjenog prekršaja.

IZVOR: NEZAVISNE NOVINE 


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals