Grad Prijedor će stipendirati 65 novih studenata


Grad Prijedor će u školskoj 2018/19. godini dodijeliti 65 od ukupno predviđenih 78 studentskih stipendija.

Grad Prijedor

Iz Gradske uprave Prijedor je saopšteno da je javni konkurs za dodjelu studentskih stipendija za redovne studente prvog ciklusa studija, za školsku 2018/19. godinu raspisan je 31. oktobra prošle godine, a prema kome je planirana dodjela 78 stipendija studentima koji imaju mjesto prebivališta na teritoriji grada Prijedora. 

“Ukupno je zaprimljeno 168 zahtjeva, od čega je 29 zahtjeva odbijeno zbog neispunjavanja uslova javnog konkursa, (smjer studenta nije obuhvaćen konkursom, student prve godine studija, student na master studijima i jedan slučaj gdje je podnosilac zahtjeva već korisnik stipendije Grada Prijedora), dok je 139 zahtjeva ispunjavalo uslove tražene javnim konkursom”, saopšteno je iz Gradske uprave Prijedor.

Od 139 bodovanih zahtjeva, dodijeljeno je 65 od predviđenih 78 stipendija, a zbog nedovoljnog broja prijava, ostale su upražnjene stipendije na pojedinim fakultetima, odnosno studijskim programima.

Ranije je provedena procedura dodjele stipendija za učenike te su od planiranih 60, dodijeljene 54 stipendije.

Grad stipendira učenike i studente deficitarnih fakulteta, a deficitarni kadrovi u godini kada se raspisuje konkurs se određuju na osnovu analize podataka Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Prijedor, Agencije za ekonomski razvoj “PREDA” i potreba poslovne zajednice za zapošljavanjem određenog kadra. 

Grad Prijedor nastavlja da stipendira 95 studenata, 71 učenika i 25 apsolvenata.

Iznos studentske stipendije je 120 KM, a učeničke 70 KM.

Više informacija: Grad Prijedor


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals