Džudistkinja Barbara Čikić najbolji sportista Prijedora


Titula najboljeg sportiste Prijedora u 2019. godini pripala je Barbari Čikić, članici Džudo kluba Prijedor.

Priznanje i pehar Čikićevoj uručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković na 50. Izboru sportiste grada, koji je sinoć održan u pozorištu.

Đaković je poručio da su svi sportisti koji su učestvovali na ovoj manifestaciji pobjednici.

– Ovo je podstrek za sve mlade da se bave sportom. Svim sportistima, na čelu sa Barbarom Čikić, želim čestitati za uspjehe postignute u godini na izmaku”, – rekao je Đaković.

Među rezultatima tokom ove godine koji su opredijelili žiri da Čikićevoj dodijeli titulu najboljeg sportiste Prijedora su to što je seniorska prvakinja BiH, i u mlađim kategorijama je osvajala evropske medalje, a već nekoliko godina je u najužem izboru za najboljeg sportistu grada.

Barbara Cikic Prijedor Foto: Srna

– Ovo je za mene velika čast, ovaj grad je u mom srcu i volim da se takmičim za njega – rekla je Čikićeva, koja živi i trenira u Holandiji, a nastupa za Džudo klub Prijedor.Epitet najuspješnijeg mladog perspektivnog sportiste ponio je član Džudo kluba “Kozara Željezničar” Vuk Zmijanjac, koga je, kao i još 10 perspektivnih sportskih nada nagradila kompanija “Arselor Mital” Prijedor.

Najuspješnija muška ekipa je juniorska ekipa Fudbalskog kluba Rudar -Prijedor, a najuspješnija ženska ekipa Stonoteniski klub Prijedor.

Priznanje najuspješnijeg sportskog radnika pripalo je Mladenku Pećancu, a najuspješnijeg sportskog trenera teniskom treneru Nebojši Radetiću.

Na ovoj svečanosti u čast najboljih sportista grada Prijedora uručena su i specijalna priznanja pojedincima i sportskim klubovima za doprinos u promociji potencijala osoba sa smetnjama u razvoju, za medijsku promociju sporta, za doprinos u razvoju padobranstva, atletike, odbojke, fudbala, rukometa, kao i za uspješnu rukometnu trenersku karijeru.

Specijalno priznanje za uspješnu međunarodnu rukometnu karijeru uručeno je Zlatanu Arnautoviću, koji je bio gost ovog jubilarnog Izbora sportiste Prijedora.

Tokom programa prikazan je i dokumentarni film o istoriji sporta “Bilo jednom u Prijedoru”, a budući da je ovo bio jubilarni izbor najboljeg sportiste među zvanicama je bila nekadašnja rukometašica Jadranka Daniluk Vukelja – pobjednik prvog Izbora sportiste Prijedora održanog 1968.

Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, a pokrovitelj grad Prijedor.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals