DVA KRUŽNA TOKA ZA GRAD NA SANI Sa 22 miliona KM rekonstrukcija puta od Banjaluke do Prijedora


U gradu Prijedoru biće izgarđena još dva kružna toka i to na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u mjestu Čirkin Polje i u naselju Pećani kod nadvožnjaka.

Ugovor o izgradnji ove dvije kružne raskrsnice potpisali su direktor Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Gradonačelnik Đaković je rekao da je potpisanim ugovorom definisano šta su obaveze Grada Prijedora, a šta “Puteva RS”.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

-Grad Prijedor na sebi ima obaveze da riješi imovinske odnose, izradi dokumentaciju, odnosno projekte kružnih raskrsnica i još neke elemente i grad će u maksimalno brzom roku završiti svoj dio posla, a onda očekujem da će “Putevi RS” izvršiti svoj dio posla. U svaklom slučaju veliko mi je zadovoljstvo da imamo dva važna gosta i u vremenu epidemije virusa korone, jer očigledno da dio institucija aktivno radi i čini sve napore da poboljša uslove života i kretanja građanima koji prolaze ovim magistralnim putem – izjavio je Đaković.

Direktor Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić je objasnio da su ugovorom definisane međusobne obaveza kao i koordinisano djelovanje potpisnih strana u izgradnji dva kružna toka u gradu Prijedoru.

-Predviđena vrijednost ta dva kružna toka koje je predvidilo JP “Putevi RS” je milion maraka. Ono što je obaveza JP “Putevi RS” jeste da izabere najpovoljnijeg izvođača i stručno-tehnički nadzor. Sve ostale obaveze, kao što je projektovanje i imovinsko pravni odnosi su obaveze Grada Prijedora – izjavio je Nešić.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Nenad Nešić

On je dodao da je danas gradonačelnika Prijedora upoznao da je JP “Putevi RS” raspisalo tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju i rehabilitaciju puta Banjaluka-Prijedor u iznosu od 22 miliona KM.

-Smatramo da je to jedna velika i kapitalna investicija koja će još brže, bolje, kvalitetnije i bezbjednije povezati Banjaluku i Prijedor. Pored tih navedenih projekata, imamo namjeru da uradimo i dio regionalnog puta u Busnovima i to postoji u planu poslovanja JP “Putevi RS”. I to nije sve što ćemo mi raditi na području grada Prijedora, sve zavisi od priliva novca zbog pojave pandmije virusa, jer su se naša sredstva smanjila – rekao je Nešić.

On je naveo da budući radovi  zavise i od kreditnih sredstava jer je JP “Putevi RS” raspisalo tender za 200 miliona KM kredita.

-Sav taj novac biće raspoređen u cijeloj RS, od Novog Grada do Trebinja i nijedno mjesto, grad ili opština neće biti zaobiđeno. Sve će biti transparentno. Grad Prijedor sigurno ima podršku Vlade RS, javnih ustanova i institucija i nastavićemo da ulažemo u sam grad Prijedor i on će imati svoje mjesto koje zaslužuje sobzirom da se radi o jednom od najvećih gradova u RS – poručio je Nešić.

Potpisivanju ugovora o izgradnji nova dva kružna toka prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza RS Đorđe Popović.

-Zahvaljujem našim domaćinima što brinu o razvoju infrastrukture na području grada Prijedora. Vlada RS sa svoje strane čini sve što je u njenim mogućnostima da što više novca uloži u rehabilitaciju i rekonstrukciju postojećih pravaca. Koa što vam je i poznato Vlada RS razmišlja i dugoročnije i poznata je činjenica da je zaključen koncesioni ugovor sa koncesionarom koji ima obavezu da u narednom periodu izgradi auto-put od Banjaluke do Novog Grada, odnosno u prvoj fazi Banjaluka-Prijedor i te aktivnosti se izvode – rekao je Popović.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Đorđe Popović

On je dodao da će radovi na kružnim raskrsnicama doprinijeti da se saobraćaj odvija bezbjednije i da protok saobraćaja bude bolji.

-I u svakom slučaju unaprijediće i komunikaciju, a i poslovno okruženje, odnosno doprinijeti ukupnom razvoju grada Prijedora, a i ove regije – tvrdi Popović.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals