Dodik u Prijedoru: Više od milijardu maraka raznih investicija naredne godine u Republici Srpskoj


Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik večeras je u Prijedoru izjavio da bi naredne godine u Republici Srpskoj trebalo da bude više od milijardu maraka raznih investicija te da je povećanje plata prioritet u budućem radu.

– Politika SNSD je zajedno sa koalicionim partnerima obezbijediti u RS u idućoj godini preko milijardu maraka različitih investicija, taj spisak svih pojedinačnih investicija će biti veoma brzo sačinjen. Drago mi je da se ovdje na ulazu u Prijedor pravi kružni tok koji je investicija Republike Srpske – rekao je Dodik.

Naveo je da se ono što je usvojeno na sjednici Glavnog odbora ove partije, već nalazi u procedurama Vlade RS i NS RS.

– Vidjeli ste raspravu o povećanju plata, izmjene zakonskih propisa, moram reći da smo to inicirali prije mjesec i po dana na našim stranačkim organima i ocijenili da je politika povećanja plata najvažnija stvar kojom ćemo se baviti u narednom periodu – poručio je Dodik.

Dodao je da je njegovo prisustvo sjednici Gradskog odbora SNSD u Prijedoru dogovoreno ranije u okviru planiranih operativnih aktivnosti da rukovodstvo partije obiđe sve opštinske organizacije.

– Razgovaramo o onome što smo učinili u prošlosti i što planiramo da uradimo, naša odgovornost je najveća u Republici Srpskoj, mi od te odgovornosti ne bježimo i u mnogim lokalnim zajednicama vodimo dominantnu politiku – izjavio je on.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Naveo je da je Prijedor specifična i veoma važna sredina za SNSD.– Imajući u vidu da je naš koalicioni partner dugo godina u formi gradonačelnika ovdje imao vlast. SNSD želi od svake organizacije da ona bude odgovorna za svoju sredinu, ja sam ovdje došao da slušamo njih i da kreiramo zajedničke politike koje bi mogli da provodimo u narednom periodu. Vjerujem da sve treba da učinimo na dobrobit ovog grada, ovaj grad je jedan od strateški najvažnijih gradova u RS i mi želimo da se ovdje osjeti sva dobra politika koju smo mi i naši koalicioni partneri vodili u prošlosti i koju ćemo voditi i u budućnosti – poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto ova partija iz grada na Sani nikada nije imala ministar u Vladi RS ni u Savjetu ministara BiH, Dodik je poručio da Prijedor ima mlade kadrove čije vrijeme tek dolazi.

– Dolazi smjena generacija i u samom SNSD. Sada smo u poziciji da razgovaramo o popuni određenih mjesta u Savjetu ministara. Prijedor je jedan od onih koji ćemo uzeti u razmatranje, ali ne želim ništa da prejudicaram, moramo da sjednemo sa gospodinom Tegeltijom, postoje i koalicioni partneri, to neće biti nimalo jednostavno, ali učinićemo sve da Prijedor bude vidljiv – naveo je Dodik.

Dodao je da to što niko nije ministar iz Prijedora ne znači da zaobilaze ovaj grad.

– Ja sam uvjeren da će u narednom periodu biti jasno da će neko iz Prijedora biti na nekoj od važnih pozicija u samoj RS – izjavio je Dodik.

Naveo je da je prije Prijedora posjetio Nevesinje gdje se uvjerio u štete na terenu koje je uzrokovao zemljotres.

– Idem iz Nevesinja. Juče je tamo u nekoliko navrata bio zemljotres, ima određenih oštećenja, Vlada, odnosno Republika Srpska interventno pomaže sa 100.000 KM, vidjećemo procjenu šteta. Vidio sam na jednoj školi da su zaista oštećeni zidovi, plafoni i tu ćemo morati raditi kompletnu rekonstrukciju – izjavio je Dodik.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals