Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD realizovala je dvodnevne obuke iz „Digitanog marketinga u sektoru metaloprerade“.

Cilj obuke je jačanje kapaciteta/kadrova razvojnog partnerstva i drugih predstavnika sektora. Kroz obuku, lokalni kadrovi su obučeni da samostalno kreiraju i upravljaju sadržajima i alatima digitalnog marketinga iz sljedećih oblasti:

  • prisustvo brenda na Internetu,
  • šta je digitalni marketing i značaj digitalnog marketinga,
  • grane digitalnog marketinga i osnovna pravila,
  • istraživanje, profili kupaca i analiza,
  • komunikacija, načini komunikacije i alati,
  • platforme (pretraživači, društvene mreže, specijalizovani sajtovi…),
  • osnovne postavke, taktike i alati za digitalni marketing,
  • online prodaja.

Obuka se realizovala u okviru projekta „Umrežavanje lokalne metaloprerade za primjenu novih tehnologija i jačanje konkurentnosti“,  za čiju implementaciju su zadužene Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD Prijedor, Livnica a.d. Prijedor,  CROMEX d.o.o. Prijedor i Polis d.o.o. Prijedor. Projekat ima za cilj efikasniju primjenu novih tehnologija (ICT) i klasterskog organizovanja metaloprerade na području Grada Prijedora .

 

Projekat kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal. Ukupna vrijednost projekta je 182.285,92 KM od kojih 144.919,69 KM finansira Evropska unija, a ostatak su obezbijedili partneri na projektu.

Projekat „Umrežavanje lokalne metaloprerade za primjenu novih tehnologija i jačanje konkurentnosti“ će doprinijeti poboljšanju ključnih ekonomskih parametara, kojima se mjeri uspješnost poslovanja na individualnom i sektorskom nivou, u skladu sa važećim strateškim i zakonskim okvirom – prihod, izvoz i prosječan broj zaposlenih. Sa razvojem softvera i CNC tehnologija, proizvodi i upravljački procesi u metalopreradi su promijenjeni. Primjena novih  tehnologija je danas važan element konkurentnosti, nedostatak istih stvara uska grla u proizvodnom procesu.

Očekivani iznos povećanja pomenutih parametara je 10 % u periodu do kraja 2018. godine u skladu sa projekcijama ProLocal Programa.

PREDA


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals