Članovi SDS u Prijedoru kreću u UNUTARSTRANAČKE IZBORE


Članovi SDS iz Prijedora koji su u januaru organizovali vanrednu Skupštinu stranke, večeras su izabrali pet članova koji će voditi unutarstranačke izbore od 15. marta.

To su Sanja Rađenović, Sveto Kremenović, Goran Praštalo, Slavko Švraka i Tomislav Gašić.

Sveto Kremenović kaže da su sa ovom ekipom članovi SDS puni elana i volje te spremni da unutarstranačkim izborima dođu do novog rukovodstva GO.

– Poznato vam je da je održana vanredna Skupština SDS Prijedor na kojoj je raspušten GO i smenjen predsednik GO Milan Tubin, izabrano je telo koje će rukovoditi unutarstranačkim izborima u skladu sa rokovima i uputstvima sa vrha stranke i upravo je to telo održalo konstitutivnu sednicu na kojoj je dogovoreno, pošto nas ti rokovi obavezuju od 15 marta, da počnu unutarstranački izbori po Mesnim odborima- izjavio je on, piše Srpskainfo.

Dodao je da će ovih pet ljudi biti organizatori celog tima koji će provoditi izbore, a koji ukupno ima 29 članova.

-Nećemo birati predsednika tog tela jer niko od nas ne boluje od takvih stvari i to nam ne znači, mi smo svi prijatelji i istinski članovi stranke – ističe on.

Navodi da ovi članovi SDS imaju kontakt sa predsednikom Izborne komisije za izbornu jedinicu jedan, Mladenom Šumarom, i da će zajedno utvrditi kriterijume za izbore.

-Imamo podršku većine članova Predsedništva SDS, ali nemamo od predsednika i od ovih koji od gubitnika hoće da stvore pobednika, jer shvatite problem SDS ovih dana je što je većina Odbora izgubila izbore i oni sada guraju Vukotu Govedaricu, jer ako on podnese ostavku onda moraju i oni zbog loših rezultata, ali mi više nemamo vremena, moramo organizovati GO, vidite na šta smo spali – priča Kremenović.

Dodaje da očekuju da ih narednih dana Govedarica poseti i dodaje da su i sa njim u kontaktu.

Kremenovića je Govedarica isključio iz SDS nakon što je održana vanredna Skupština u Prijedoru. Međutim, Kremenović kaže da je Predsedništvo SDS donelo odluku da on niti bilo koji drugi član SDS neće biti isključen iz stranke.

–Lično sam dao veliki doprinos sa još nekim ljudima koji nisu ovde, da ove prostorije budu vlasništvo SDS i ne može mene niko izbaciti niti ove ljude, mi smo ovo stvorili i danas jačamo temelje ove zgrade i nadamo se da će biti još bolji i još veći. Radimo svoj posao za koji nas je većina članova Skupštine zadužila, ne radim ja ovo po svojoj volji, već zato što sam izabran da ovo radim – objašnjava on.

Kremenovoić kaže da su članovi SDS večeras održali sastanak u zajedničkoj prostoriji stranke, te da nisu ušli na silu jer imaju ključeve ulaznih vrata i sale.

Milan Tubin, koji je inače jedini poslanik SDS iz Izborne jedinice jedan u NS RS, poručio nam je da je večeras na sednici i da će se naknadno oglasiti povodom ovog sastanka u Prijedoru.

Blic.rs