BURSAĆ OŠTRO PREMA DNS “Ponašaju se kao da je Prijedor njihovo vlasništvo


Demokratski narodni savez (DNS) se ponaša kao da je Prijedor njihovo vlasništvo i nikada nisu ni bili za dogovor, izjavio je Srni predsjednik prijedorskog odbora SNSD Saša Bursać.

– Ne žele razgovarati sa nama, misle da su prepreke nepremostive. Jeste teško i nije bilo jednostavno, ali njima ne odgovara omjer snaga jer imaju šest odbornika, a mi sedam (u Skupštini grada Prijedora) – rekao je Bursać Srni reagujući na stavove prijedorskog DNS koji su izneseni na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naglasio da su razmirice između SNSD i DNS počele onda kada DNS nije prihvatio da SNSD učestvuje u donošenju odluka o putnoj infrastrukturi od milion i po maraka dobijenih sa republičkog nivoa.

– Uvijek su pravili opstrukciju o svemu što je dolazilo u ovaj grad zaslugom SNSD. I ti putevi i dvorana u Omarskoj i mnogi drugi projekti. Nije ovo od juče problem. Mi smo molili na početku da se problemi prevaziđu i da budemo uvaženi kao najveća snaga u BiH i Srpskoj i da tako možemo pomoći – istakao je Bursać.Prema njegovim riječima, više od 130 miliona maraka došlo je u Prijedor preko Vlade Srpske od kada je SNSD na vlasti.

– Oni (DNS) su to pripisali sebi, iako smo mi najveća snaga u Srpskoj. Ako žele da idu sa svojim kandidatom za gradonačelnika, sretno im. Mi ćemo sa svojim – dodao je Bursać.

Govoreći o današnjoj konferenciji za novinare prijedorskog SDS, Bursać je rekao da i njima želi sreću na izborima i poziva i njih i sve druge političke subjekte na fer kampanju.

– Što se tiče SDS, oni se svaki dan sastaju i rastaju. Ne mogu da se dogovre ni o predsjedniku Gradskog odbora stranke, ni o kandidatu za gradonačelnika. Ušli su u koaliciju sa DNS i neka im je sretno. Pitam ih zašto nisu dobili svoje ljude na pozicijama, a DNS je odmah postavio svoje – za sekretara Skupštine, u Odjeljenje za saobraćaj, u vrtić, u Dom zdravlja, a SDS nije dobio ništa i ostao je kratkih rukava – naveo je Bursać.

Podsjetivši da je potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović imala volju da se sačuvaju koalicioni odnosi i da se pokušaju stvari normalizovati, Bursać je naglasio da te volje u DNS nije bilo.

Srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals