“BEZ NARATIVA” U Prijedoru otvorena izložba slika Nebojše Lazića


U Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru sinoć je otvorena izložba radova slikara Nebojše Lazića iz Novog Sada.

Lazić je docent na Katedri za crtanje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i docent na predmetu Grafika na Akademiji klasičnog slikarstva pri Univerzitetu “Edukons” u Sremskoj Kamenici.

Direktor Galerije Tihomir Ilijašević izjavio je novinarima da je izložba nastavak saradnje sa novosadskom Akademijom umjetnosti i da je ovo Lazićevo prvo predstavljanje prijedorskoj publici.

– Ovo je mali pregled njegovog likovnog stvaralaštva – rekao je Ilijašević i dodao da su u prijedorskoj galeriji već izlagali profesori sa novosadske akademije.Autor je, predstavljajući 30-ak izloženih slika rađenih mješovitim tehnikama, istakao da je riječ o radovima pod nazivom “Bez narativa”.

– Radovi su nastajali u posljednje dvije decenije kao jedna vrsta umjetničke medijske vježbe kojom sam promišljao svijet modernističke slike – rekao je Lazić.

On je dodao da je jedini cilj i smisao radova bez narativa likovnost.

– Iako je litografija medij koji je do sada bio u fokusu mog rada, upravo mi je crtež, kolaž i slika kao medij pružio važan prostor relaksiranosti u okviru kojeg sam preneo jedan dio svog istraživanja modernističkog iskustva – dodao je Lazić.

Izložba, koja će biti otvorena do 14. jula, dio je sadržaja ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture, koje se u ovoj ustanovi nastavlja 28. juna, kada će biti otvoren 13. Festival crteža i muzike.

srpskainfo.com


Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals