ATV: Hrabri policajac opisao kako je iz hladne Sane spasio mladića


Heroj – tako Prijedorčani zovu Slađana Dačića, policajca koji je sinoć skočio u Sanu i spasio život 21-godišnjaku.

Nije bio na dužnosti. Djevojka mu je javila da je na mostu mladić koji govori da će da se ubije. Dok je Slađan autom žurio prema rijeci, ona je pozvala policiju i hitnu pomoć. Uspio je da stigne, ali ne i da zaustavi skok.

“Nakon toga sišao sam do kraja mosta i sa obale skočio za njim. Sva sreća uspio sam da ga stignem i za kragnu od jakne da ga uhvatim. Pokušavao sam plivati desno prema obali, nekako sam i jaknu koja se natopila vodom skinuo sa njega. Uspio sam ga nekako izvući na nepristupačnom djelu obale s tim da nas je voda nosila nekih 300-400 metara”, opisuje Slađan Dačić.

Slađan kaže da je voda bila toliko hladna da nije mogao ni da diše. O mladiću koga je spasio ne zna mnogo. Čuo je od kolega da je ostavio lična dokumenta i novčanik na klupi u centru grada i došetao do rijeke. Navodo je izašao sa posla, iz jedne pekare, rekavši da mora na put. I neplivač je.

“On se nekako održavao na vodi tih 10-15 sekundi dok ja nisam uskočio i već je bio na izmaku snage. Imam osjećaj da čim je skočio u vodu da se predomislio i da je to neki nagon za životom”, kaže Dačić.

 

Hrabri policajac kaže da ga je posebno ražalostilo to što momak ima samo 21. godinu. Kad izađe iz bolnice zvaće ga.

“Momak je mlad, tek je na početku života, nadam se da će uspjeti da riješi svoje probleme, ja ću ga pokušati kontaktirati poslije da vidimo šta je, u čemu je problem”, rekao je Dačić.

Mladić koji je skočio s mosta zbrinut je na psihijatrijskom odjelu prijedorske bolnice. Njegovi roditelji su od policajaca tražili Slađanov broj.  Žele da čuju i vide čovjeka koji je spasio život njihovog sina.

Izvor: ATV